Sylvaphane

Bekijk hier het laatste nieuws van Sylvaphane

SAMENWERKINGSINNOVATIE

De samenwerking tussen Sylvaphane, Fytagoras en RUG Groningen heeft geleid tot de ontwikkeling van een disposable bioreactor. In de bioreactor wordt plantmateriaal gekweekt dat kan worden gebruikt als actieve grondstof voor de farmaceutische industrie.

Binnen dit project worden drie disciplines van de verschillende partners aan elkaar gekoppeld. Ten eerste productietechnologie en polymeren (Sylvaphane) Ten tweede sensortechnologie (Fytagoras) Ten derde farmaceutische en plantwetenschap (farmaceutische biologie) (RUG).

Doelstelling(en) project Ontwikkeling van een disposable recyclebare kunststoffen bioreactor met geïntegreerde sensoren. Opzetten van een proefopstelling van een aantal bioreactoren waarmee de werking van de bioreactoren en de sensoren wordt beproefd Het kweken van plantaardig materiaal in een aantal bioreactoren met als doel actieve grondstoffen (plantinhoudstoffen) voor de farmaceutische industrie te winnen

TOPINNOVATIE

Topinnovatie Binnen het project zijn er twee topinnovaties te onderscheiden die geheel nieuw zijn voor de provincie Groningen en op wereldwijd-niveau ook nog niet zijn toegepast: I. Het kweken van plantweefsel in een disposable bioreactoren. II. Ontwikkeling en integratie van sensoren in kunststof ‘zakken’.

Deze drie disciplines leiden tot een nieuw product; recyclebare kunststoffen ‘zak’ met geïntegreerde sensoren. De combinatie sensoren en integratie in kunststof heeft meerdere toepassingsmogelijkheden. nieuwe markt; de productie van actieve plantinhoudstoffen tbv de farmaceutische industrie in disposable bioreactoren. Daarnaast worden de mogelijkheden van plantinhoudstoffen voor andere sectoren ook nader onderzocht (bijvoorbeeld voor de voedingsindustrie).

Om u als klant nog beter van dienst werkt Sylvaphane intensief samen met de volgende bedrijven:

Bekijk hier de site van Bio4Pack.

Bekijk hier de site van EuroFlex.