• Snelle levering
  • Flexibel
  • Alles op voorraad

OVER SYLVAPHANE

VERLEDEN

Sylvaphane is een onderdeel van de Sylvaphane Group. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht in 1952 als groothandel in papier. Rond 1960 deed polyetheen zijn intrede als verpakkingsmateriaal en werd dit aan het leveringsprogramma toegevoegd. Rond die zelfde tijd werd men Europees distributeur voor cellofaan folie voor een Amerikaanse producent. Er werden snijbedrijven gevestigd in Rotterdam en Hamburg. Als merknaam werd gekozen voor Sylvaphane, omdat de fabriek in de Amerikaanse staat Pennsylvania produceerde. In de loop der jaren werd polypropeen als kunststof een goedkoper alternatief als vervanger van cellofaan (cellulose) en groeide ons bedrijf uit tot wat het nu is: "de specialist in extrusie en confectionering van flexibele verpakkingsfilms"

HEDEN

De flexibele aanpak van Sylvaphane Holland

Sylvaphane Holland in Leek levert aan afnemers in heel Europa verpakkingsfolies met name op basis van polypropeen, cellofaan en polyester.

Sylvaphane Holland beschikt over ruime werkvoorraden folie in allerlei breedtes, diktes en uitvoeringen en coatings.
Verder hebben we een groot aantal hightech rollen-snijmachines waarmee rollen snel en efficiënt op de juiste maat kunnen worden gesneden.

Deze materialen kunnen desgewenst worden voorzien van macro- of laserperforatie en een 8 kleuren bedrukking in HD-flexo.

Niet bedrukte folie produceren wij in de regel binnen enkele werkdagen waarbij rolbreedtes en perforaties geheel naar wens en per bestelmoment kunnen worden ingedeeld. Deze werkwijze garandeert met name voor de AGF branche flexibiliteit en een optimale houdbaarheid van (anti condens) folie. Desgewenst houden wij ook voor langere perioden afroepvoorraden beschikbaar. Door jarenlang opgebouwde expertise op het gebied van Modified Atmosphere Packaging  kunnen wij hierin adequaat adviseren, nieuwe ontwikkelingen introduceren en snel de juiste folie produceren.

Sylvaphane Holland stelt zich met zijn flexibele aanpak en “alles onder een dak“ concept naast producent en leverancier bovendien op als actieve partner van tevreden afnemers.

het brede aanbod van Sylvaphane plastics

Sylvaphane Plastics in Tolbert is producent van flexibele verpakkingen en folie. Ons brede leveringsprogramma omvat met name LDPE, HDPE, LLDPE, mLLDPE, MDPE en bio-based materialen.

Sylvaphane Plastics is sinds tientallen jaren een specialist in extrusie en confectionering van flexibele verpakkingsfilms. Onze afnemers zijn te vinden door heel Europa en in verschillende bedrijfstakken, maar vooral in de voedingsindustrie.

In de extrusieafdeling beschikken we over geavanceerde moderne PE-extruders. Onze folies zijn leverbaar in een groot aantal kleuren, vormen en formaten : vlakfolie, halve buis- en buisfolie, vellen, confectie tot zakken en hoezen op rol, los, op beugel, enz.

TOEKOMST

De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door een constante groei van ons bedrijf. In de toekomst voorzien we dat deze trend zich verder door zal zetten. Om klaar te zijn voor nieuwe productie hebben wij in 2011 onze locatie in Leek verdubbeld qua oppervlak en hebben wij recent onze locatie in Tolbert vergroot met 6000 meter. Tevens blijven wij onze productiecapaciteit vergroten.